Udnyt kælderen bedst muligt

Overvejer du at forny looket i din kælder eller ønsker du ligefrem at den skal fungere som et brugbart lokale hvor du kan have et ekstra toilet, et lille kontor, et motionsrum og så videre, så er klinker til kælder det du skal lede efter. Klinker, især de lyse af slagsen, kan nemlig lyse rummet mere op og gøre det mere behageligt og lækkert, både for dig men også gæster.

Men at finde klinker er heller ikke ligefrem den letteste opgave, for der er mange valgmuligheder og mange overvejelser der skal gøres inden man går ud og køber de første og bedste. Endelig spiller prisen også en stor rolle, da man finde klinker helt ned til 150 kroner per kvadratmeter, men så sandelig også på den anden side af de 600 kroner. De billigste kan du typisk finde i restlagre, mens dyre er blevet flot behandlet af en specialist.

Det første du skal overveje er om du vil have dine klinker skårede eller uskårede. Førstnævnte er lidt dyrere, men så er de også blevet godt forbehandlet og gør det muligt for dig at finde de samme klinker igen senere, hvis du nu vælger at gennemføre designet i andre rum i huset på et senere tidspunkt. Derefter skal du vælge om du vil have at dine klinker til kælder skal være glaserede eller uglaserede, hvilket lidt er et smagsspørgsmål.

De glaserede har et mere moderne look over sig, men kan være mere modtagelige over for ridser, selvom det ikke er det store problem i dag. Endelig skal du tænke over størrelsen. Hvor store klinker anses for at være de kønneste, så kan de være svære at lægge i en kælder, hvor du for eksempel skal lægge et fald hen til et afløb.