Det bliver kun dyrere for hver dag

Man kan ikke åbne for nyhederne i fjernsynet eller åbne en avis uden at finde overskrifter omkring hvor meget alting bliver dyrere. Eller det skulle da lige være fordi artiklen handlede om hvordan huspriserne falder og folk derved bliver fattigere og fattigere.

Om det hele skyldes den økonomiske krise eller om det bare er fordi priserne tidligere har været alt for høje og derfor skulle ned, ved jeg desværre ikke nok om til at sige noget klogt. Det jeg bare kan konstatere er, at hjemme hvor jeg bor er den største udgift meget afhængig af de stigende fyringsolie priser. Vores fyr er desværre et oliefyr og derfor så koster det os rigtig mange penge hver gang tanken skal fyldes op og specielt når nu USA drager ned mod Iran for at true dem til at opføre sig ordentligt, så kan det set på oliepriserne.

Men kan vi overhovedet gøre noget som husejere? Umiddelbart er svaret nej for vi kan ikke selv hente olie op af undergrunden. Vi kunne måske ad åre forsøge at få staten til at sænke afgifterne der er pålagt olien, men det mener de sikkert vil gå ud over miljøet, så det kommer næppe til at ske. Så den eneste alternative mulighed jeg er, at vi holder op med at bruge så meget olie og skifter over til andre former for energi.

Det vil koste store investeringer, men vælger vi eksempelvis solenergi, så ved vi da i det mindste, at den ikke forsvinder lige med det samme og indtil nu er der ikke lagt direkte afgifter på solens stråler. Men dermed ikke sagt, at staten ikke finder på det på et tidspunkt.